lördag 26 juni 2021

Hederos&Hellberg till Parksommar

Uppdaterad 11 augusti /
Hyllade duon Hederos&Hellberg är ett av tre huvudnummer när kommunens konsertsatsning Parksommar i år gör comeback i fysiskt format.

Bild: Uddevalla kommun

Förra året genomfördes Parksommar endast som streamade konserter, bland annat med Uddevallasonen Newkid. I år blir det tre konserter i Margretegärdeparken den 12-14 augusti, och konserterna kan också följas digitalt.

Konserterna hålls från den nyrenoverade scenen i Margretegärdeparken och varje kväll innehåller två konserter, en med ett förband i samma genre som kvällens huvudartist, och en konsert med huvudartisten.

Uddevallaband först ut
Artisterna i år är hårdrocksbandet Electric Hydra (12 augusti) från Uddevalla, som förra året släppte sitt debutalbum, Ellen Krauss (13 augusti) och sist ut 14 augusti Martin Hederos och Mattias Hellberg som tillsammans bildar duon Hederos&Hellberg.

De bägge Värmandsbördiga musikerna och artisterna spelade tillsammans i rockbandet Nymphet Noodlers och bildade sedan duon Hederos&Hellberg som var aktiv från början av  2000  till 2003. Duon släppte två fullängdsalbum, en EP och en liveplatta, och hyllades både för egna låtar och tolkningar av andra artisters musik.

Under tiden därefter har Mattias Hellberg bland annat blivit känd som gitarrist i Håkan Hellströms band.

Strängen-cover på comebackalbumet
I år har Hederos&Hellberg gjort comeback med albumet "Tillsammans mot ljuset", där alla låtar är skrivna av duomedlemmarna själva utom "Din hand", som är en cover på framlidne Uddevallagitarristen Robert “Strängen” Dahlqvists låt från 2018.

7-8 juli spelar Hederos&Hellberg också på Slussens pensionat på Orust.
---