onsdag 24 mars 2021

Hells fjärde en lyrisk berättelse

"En stjärna slocknad i min famn" är namnet på Hedvig-Christina Hells nya bok. Det är hennes fjärde i ordningen och innebär att Uddevallaförfattaren och Henånbibliotekarien debuterar som poet.
Porträttbild och bokomslag
Bild: Ekström&Garay
- Det är ingen feelgood berättelse utan en relationsberättelse, faktiskt en ganska så sorglig historia. Jag hoppas att de som gillar poesi ska tycka om min bok, säger Hedvig-Christina Hell till Lokaltidningen STO.

47-åriga Hedvig-Christina Hell är bördig från Lysekil men bor idag på Bokenäset i Uddevalla. För biblioteksbesökarna i Henån är hon ett välkänt ansikte, konstaterar Lokaltidningen STO.

"Stark och gripande"
Hedvig-Christina Hell har tidigare skrivit tre romaner: Den sjunde salen (2009), Älskade Liv välkommen och farväl! (2011) och Vita vinbär i en flash (2012).

"En stjärna slocknad i min famn" beskrivs av förlaget som en stark och gripande lyrisk berättelse. Boken handlar om My, som efter en tragedi lämnar lantgården och reser till Amerika. Ensam beger hon sig iväg på den roadtrip som familjen drömde om men aldrig förverkligade.

Under resan får hon möjlighet att sörja, sakna och slutligen komma till insikt, skriver förlaget i sin presentation av boken.
---