söndag 14 mars 2021

Hälle-lopp på Anderstorp prisas som "Årets lopp"

Hälle IF prisas nu för ett av klubbens SM-arrangemang på motorbanan i Anderstorp förra året. I en omröstning arrangerad av tidningen "Spring - löpning för alla" har SM på 10 kilometer i oktober utsetts till "Årets lopp".

""
Skärmbild från Scandinavian Raceways webbplats

Flera lopp fick förra året ställas in på grund av pandemin, och när även SM på 10 km och i halvmaraton hotades tog Hälle IF tillsammans med Villstads GIF i Gislaved ett historiskt grepp: i juli arrangerades först SM i halvmaraton på Anderstorp och i oktober följde klubbarna upp med SM 10 kilometer på den klassiska motorbanan.

Det är 10 km-loppet som nu prisas i Springs tävling:

"Hälle IF tog stort ansvar när de arrangerade både SM på halvmaran och på 10 km i Anderstorp. Tävlingar som blev väldigt positiva och med stort fokus på de tävlande. Rubriken i magasinet var, Det omöjliga blev möjligt!" skriver Spring på sin webbplats.

"Vi kompletterade varandra perfekt"
Hälles ordförande Christian Persson berättar för Spring hur idén till det unika arrangemanget föddes:

- Var hittar vi en inhägnad och flack asfaltbana som är åtminstone 3 kilometer lång? Efter lite funderande så kom vi fram till att det bör vara en motorbana, och efter lite studerande av Google Satellite konstaterade vi att Anderstorp bäst motsvarade våra behov och önskemål. Då tog vi kontakt med Villstads GIF och det visade sig vara ett lyckokast, vi kompletterade varandra perfekt rent kompetensmässigt.

Flera guld till Hälle
Också tävlingsmässigt blev 10 km-loppet en stor framgång för Hälle, som bland annat tog hem guldet i både herr- och damklassen genom Meraf Bahta och Samuel Tsegays.

Ny löparfest i år
Även i år blir det löparfest på Anderstorp genom Hälles och Villstads försorg, då klubbarna 13 juli arrangerar "Anderstorp Running Grand Prix". På programmet står halvmaraton, 10 km, ungdomslopp och knattelopp.