torsdag 4 februari 2021

L´Jazz och Collegium Musicum får stöd av Kulturrådet

279 musikarrangörer runtom i landet får dela på nästan 35 miljoner kronor när statliga Kulturrådet delar ut årets verksamhets- och projektbidrag.  I Västra Götaland finns Collegium Musicum i Uddevalla och L´Jazz i Ljungskile bland mottagarna.

""
Bild: Pixabay.com

Collegium Musicum (Uddevalla kammarmusikförening) får 55 000 kronor och L´Jazz 82 000 kronor i verksamhetsbidrag från Kulturrådet. Bland andra mottagare i Västra Götaland finns till exempel Trollhättans Jazzförening, Trollhättans konsertförening, Vänersborgs musikförening och Gerlesborgsskolan.

80 000 till Kosterhavsfestivalen
Förutom verksamhetsbidrag delar Kulturrådet också ut bidrag till enskilda projekt. Bland mottagarna i Västra Götaland finns Kosterhavsfestivalen 2021 som får 80 000 kronor.

De två bidragen är en del av Kulturrådets ordinarie bidragsfördelning och är inte en del av ett krisstöd, skriver Kulturrådet i ett pressmeddelande.

"Konstnärlig kvalitet, mångfald, förnyelse och utveckling, geografisk spridning samt jämställdhet är de perspektiv som har varit vägledande för besluten", skriver Kulturrådet.

Både Collegium Musicum och L´Jazz liksom Kosterhavsfestivalen fanns bland bidragstagarna även förra året.
---

UddevallaNyheter (2020): Musikföreningar får pengar från Kulturrådet