onsdag 6 januari 2021

Erik Lund tar över tränarjobbet i Ljungskile

32-årige LSK-profilen Erik Lund blir ny huvudtränare i sin moderklubb efter Tor-Arne Fredheim som tog över i höstas när Jörgen Wåhlemark fick lämna uppdraget.

- För oss har det varit viktigare att det blir rätt än att skynda på något. Erik har hela tiden funnits med i bilden och när vi har träffats har han visat upp sina tankar, vilket matchar väldigt bra med vad föreningen vill framöver - där vi bygger långsiktigt och där det finns en lokal prägel på spelartruppen, säger styrelseledamoten Henrik Ekman på LSK:s webbplats.

Fostrad i LSK
Erik Lund är ett minst sagt välbekant namn för LSK-fansen och spelarna. Han är fostrad i LSK och på sin meritlista har han bland annat en tid som ungdomsproffs i Aston Villa, allsvenskt spel i IFK Göteborg och matcher i både U21-landslaget och A-landslaget.

2018 återvände han till LSK och har förutom sina insatser på planen även varit assisterande tränare och genomfört en tränarutbildning.

"Utmaning och möjlighet"

- Det känns jättebra att få förtroendet från min moderklubb att leda laget. Det är både en stor utmaning och en stor möjlighet för mig att visa vad jag går för som tränare. Det kommer bli en intensiv period inledningsvis, men när väl alla bitar är på plats så tror jag att det kommer bli riktigt bra, säger Erik Lund.
---