tisdag 12 januari 2021

Dansnät tar två föreställningar till Uddevalla

Dansnät Sverige tror på en vår med scenkonst och presenterar nu sju turnerande föreställningar. Två av dem är planerade att komma till Uddevalla.

Bildcollage från 5 Degrees
Twisted Feet - 5 Degrees
Bild: Dansnät Sverige
Det handlar dels om Göteborgsbaserade streetkompaniet Twisted Feet och deras föreställning "5 Degrees" som ska spelas på Östrabo 24 april:

"Mänskligheten är på väg mot sin undergång, klimathotet har besannats och det ångar av gaser och blossar rök. Föreställningen kombinerar kultur och forskning med den senaste tekniken. Tillsammans med projektioner och ljuseffekter förkroppsligar dansarna framtiden med sorg och hoppfullhet", skriver Dansnät Sverige i sin presentation av föreställningen.

Gruppbild på dansarna i Yebo Yes
Yebo Yes
Foto: Zivani Matangi, Dansnät Sverige

Dansare från Sydafrika
Den andra föreställningen är "Yebo Yes" som dans- och kulturföreningen AFIA står bakom. Den ska spelas på Östrabo den 18 mars. 

I föreställningen "möter vi tre dansare från Sydafrika som alla lever och andas dansstilen pantsula, samt svenska Theresa och Joanna, freestyle-dansare, koreografer och grundare av AFIA. Tillsammans visar de prov på en dans fylld av energi, glädje och kraft i ett verk där dansarna utforskar mötet mellan varandra och sina kulturella uttryck."

Uddevalla med i dansnätverket
Dansnät Sverige är ett arrangörsnätverk med 15 självständiga parter som tillsammans med cirka 30 samarbetsparter samverkar kring turnéer och arrangörsfortbildning i hela landet. Västra Götalandsregionens förvaltning för kulturutveckling är av de 15 parterna, och i nätverket ingår även Uddevalla kommun.
---