tisdag 6 oktober 2020

Martin Wallström i nya Beck-filmerna

Halvbild på Martin Wallström i rollen som Josef.
Bild: TV4/C More /

Den 6 november är det premiär för Beck - Undercover, den första av fyra nya Beck-filmer. Rollen som nya karaktären Josef spelas av Uddevallabördige filmstjärnan Martin Wallström, bland annat känd från Golden Globe-vinnande cyberthrillerserien Mr. Robot.

Gruppbild på rollkaraktärerna i nya Beck-filmerna.
Bild: TV4/C More

Wallströms karaktär Josef kommer att röra om ordentligt i gruppen kring Martin Beck, som fortsatt spelas av Peter Haber. Josef får också en allt mer framträdande roll i de fyra filmerna, skriver TV4/C More i ett pressmeddelande. Men Josef verka leva ett dubbelliv. Kan man verkligen lita på honom?

Succéseriens sista säsong 
37-årige Martin Wallström är född och uppvuxen i Uddevalla och gick på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet 2004-2008. Han har spelat i en mängd stora filmer, serier och andra produktioner och fick sitt stora internationella genombrott med rollen som Tyrell Wellick i Mr. Robot vars fjärde och sista säsong sändes i våras.

Wallström berättade då i bland annat Bohusläningen att han under våren skulle medverka i en svensk produktion men kunde inte avslöja vilken.

Premiär 6 november
Beck - Undercover blir den 39:e Beck-filmen och har premiär på C More 6 november. Film nummer 40 heter Beck - Utom rimligt tvivel och sänds 4 december. De två återstående filmerna i den nya sviten sänds sedan under våren 2021.
---7 november:

22 januari 2022:
P4 Väst: Wallström om nya Beck - gillar att vara del av en grupp