lördag 15 augusti 2020

Regionteatern möter hösten med tre urpremiärer

Kollage av bilder från de aktuella föreställningarna.
Bildkollage: Regionteater Väst /

Regionteater Väst bjuder i höst på tre nya uppsättningar och fem nypremiärer med teater och dans riktade till en ung publik.

Utöver fysiska föreställningar erbjuds även digitala upplevelser via webbplatsen, skriver teatern i ett pressmeddelande där höstens repertoar presenteras.

Urpremiärer i höst:
  • Alla katter, alla tromber, alla skogar, alla bomber
    För årskurs 7 - 9. Ett "hörlursverk" om hur allt hänger samman där besökarna guidas genom en rumslig, kroppslig och metafysisk undersökning av den egna kroppen och denna kropps relation till omgivande enheter av materia.

  • Han Hon Hen Hin
    För årskurs 3 - 5. En teaterföreställning som undersöker hur idén om ”Satan” har sett ut genom 4000 år av västerländsk historia.

  • Med dina ord
    En dansfilm om identitet - av, med och för barn. Filmen tar avstamp i dansföreställningen Med andra ord, som är en av de fyra nypremiärerna som Regionteatern också erbjuder i sitt utbud.
De övriga nypremiärerna är På väg, Silent Disco, Magnet och Efter Hamlet.

Regionteater Väst är Sveriges största turnerande scenkonstinstitution för en ung publik. Teatern har två produktionshus, ett i Borås där dansföreställningar produceras och repeteras, och ett i Uddevalla för teaterproduktion.
---
Regionteater Väst: Hösten på Regionteater Väst - en blandning av digitalt och fysiskt