tisdag 11 augusti 2020

Landbadet öppnas igen efter oväntad stängning

Vy över Landbadet
Foto: Jenny Martinsson, Uddevalla kommun /

Uppdaterad 12 augusti /
Landbadet stängdes oväntat redan från 10 augusti men kommer att öppnas igen onsdag 12 augusti och hållas öppet veckan ut, meddelar kommunen. Måndag 17 augusti öppnar sedan badhuset.

Många blev förvånade när Landbadet stängde för säsongen mitt i högsommarvärme och med en vecka kvar på sommarlovet. Det hela kritiserades på sociala medier och uppmärksammades bland annat av Gunnar Klasson på Uddevallabloggen.se.

Öppet veckan ut men kiosken stängd
På tisdagen meddelade dock kommunen på sin webbplats att badet öppnar igen på onsdagen och håller öppet till söndag 16 augusti. Kiosken kommer däremot inte att vara öppen på grund av att all personal är inblandad i förberedelserna för att Walkesborgsbadet ska öppna på måndag 17 augusti, skriver kommunen.

Stängningen var planerad
Enhetschef Roger Hansson på kultur- och fritidsförvaltningen säger till Bohusläningen att datumet för stängning varit planerad länge för att personalen skulle kunna jobba med badhusets öppning. Personalfrågan har lösts genom förlängda avtal med timanställda.
- När det kommer många synpunkter från våra medborgare och vädret är bra kan vi ta nya beslut. Vi har en dialog med politikerna och alla var överens, säger Roger Hansson till tidningen.

"Rättar till misstag"
Annelie Högberg (S) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden och skriver såhär på Facebook:
"Landbadet öppnar igen sommarlovet ut.
Här är ett bra exempel på god samverkan mellan politiker och tjänstepersoner, där vi snabbt rättar till ett misstag".
---