tisdag 18 augusti 2020

Åh stiftsgård får ny präst

Porträttbild på Louise Sjölund
Bild: Åh stiftsgård 

Louise Sjölund  blir ny präst på Åh stiftsgård. Hon är idag komminister och distriktschef i Länsmansgården i Lundby församling i Göteborg.

- Vi ser fram mot att få hälsa Louise Sjölund välkommen till hennes nya uppdrag, säger stiftelsen Åh stiftsgårds ordförande Gunvor Hagelberg, i ett pressmeddelande.

Konfirmandpräst i sommar
Louise Sjölund prästvigdes 2006 efter att ha arbetat som församlingsassistent. Hon har haft kontakt med Åh genom hela sitt yrkesliv, och har varit konfirmandpräst på Åh under sommaren 2020.

"Styrelsen för Åh har varit angelägen om att prästtjänsten på stiftsgården ska förvalta och utveckla Åh som en andlig växtplats. Styrelsen har vid rekryteringen särskilt velat understryka engagemanget för ungdomar och Åhs betydelse som samlingsplats", skriver stiftsgården.

Louise Sjölund börjar på halvtid den 1 november för att sedan tillträda på heltid den 1 januari 2021. Hon efterträder Göran Olofsson som varit präst på Åh sedan 2008 men nu flyttat till en tjänst hos Lutherska missionskyrkan i Borås.

Breddat sin verksamhet
Åh stiftsgård ligger vid havet nära Dramsvik mellan Ljungskile och Uddevalla. Den är känd som en stiftsgård inriktad på ungdomsverksamhet och kyrkliga kurser, men verksamheten har idag breddats och gården marknadsförs numera under namnet Åh stifts- och konferensgård.
---