måndag 15 juni 2020

Partiet Nyans startar avdelning i Uddevalla

Partiet Nyans kommer att starta en lokalavdelning i Uddevalla. Det meddelar partiets ordförande Mikail Yüksel som nyligen besökte staden.

"Solen skiner och Partiet Nyans expanderar. Fler och fler hör av sig till oss för att starta upp en lokalavdelning. Och snart är det dags att slå upp dörrarna i Uddevalla...
Våra medlemmar har redan startat arbetet med att etablera Partiet Nyans i kommunen. Det skall bli ett sant nöje att se Partiet Nyans göra skillnad i Uddevalla" skriver Yüksel bland annat i ett inlägg på Facebook.

"Kan samarbeta med alla partier"
Partiet Nyans startades av Yüksel  i höstas och har beskrivits som ett parti med muslimer i fokus.
- Partiet Nyans tar avstånd från samtliga ideologier, vi placerar oss i mitten. Vi vill gärna samarbeta med alla partier som delar våra värderingar, sa Mikail Yüksel i en intervju med P4 Sjuhärad i maj.

Tvingades lämna Centerpartiet
Inför förra valet stod Yüksel högt upp på riksdagslistan för Centerpartiet, men tvingades bort efter påstått samröre med den högerextrema turkiska organisationen Grå vargarna, något Yüksel själv förnekat.

I sitt politiska program anger Partiet Nyans tre frågor som man vill prioritera: islamofobi och främlingsfientlighet, bostadsbrist samt integration.
---
P4 Sjuhärad: Parti med muslimer i fokus på väg till Borås

SVT: Nytt parti med muslimer i fokus

Partiet Nyans: Vår politik