fredag 22 maj 2020

Anders Albertsson ny bas för idrotten i väst

(Foto: RF SISU/Mathias Bergeld)

Anders ”Abbe” Albertsson tar över som distriktsidrottschef för RF-SISU Västra Götaland. Han har ett förflutet som tränare och aktiv i IK Orient, och kommer närmast från rollen som evenemangschef för kommunala bolaget Got Event i Göteborgs Stad.

- Det blir en stor ära att återigen få arbeta för idrottsrörelsen, säger han på RF-SISU Västra Götalands webbplats.

Största idrottsdistriktet
I och med den nya anställningen blir Albertsson högste chef i det största av Sveriges totalt 19 idrottsdistrikt. RF-SISU Västra Götaland är en stödorganisation för föreningsidrotten i länet, som den regionala delen av Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, skriver RF-SISU Västra Götaland.

"Känns som att komma hem"
53-årige Alingsåsbon Anders Albertsson har bland annat varit förbundschef i Göteborgs Friidrottsförbund, generalsekreterare för Svenska Friidrottsförbundet, arenachef för Ullevi och sedan 2015 evenemangschef för Got Event AB.
- Föreningsverksamheten har varit en stor och central del av min uppväxt och mitt vuxna liv. Att få arbeta för att stötta den ideella verksamheten i Västra Götaland känns som att ”komma hem”, säger han.

Efterträder Uddevallabon Johan Gadd
Anders Albertsson tillträder den 1 september och efterträder då Uddevallabon Johan Gadd som går i pension efter tolv år som chef.
---

1 juli 2022:

BK Häcken: Anders Albertsson blir BK Häckens nye evenemangschef