söndag 26 april 2020

Uddevallabo vann tio miljoner på Joker

Bild: Svenska Spel

(Uppdaterad 27 april)
En kvinna i 60-årsåldern från Uddevalla vann på lördagskvällen tio miljoner kronor på Lottos tilläggsspel Joker. Vinnaren hade lämnat in exakt samma rad som en 40-årig man från Göteborg som också vinner tio miljoner.

- Det är mycket ovanligt att två spelare med exakt samma rad prickar in alla nummer på Joker och blir miljonärer. Det som gör det hela ännu mer speciellt är att de bor en dryg timme ifrån varandra, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin på Svenska Spels webbplats.

Spelat i över 30 år
Vinnaren från Uddevalla är en pensionerad kvinna i 60-årsåldern som spelat på Lotto med Joker i över 30 år och har haft samma slumpade rader under en längre tid. Det trogna spelandet till trots är det första gången det blir fullträff.
- Det är helt otroligt! Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva detta, säger kvinnan till Svenska Spel.
Vinsten kommer gå till att sätta guldkant på vardagen för dem själva med en ny bil samt hjälpa deras barn. Lite längre fram kommer det också bli en resa eller två.

Satsade tio kronor
Raderna har lämnats in hos Stora Coop Torp samt på Svenska Spel Turs hemsida. Med tio satsade kronor blev utdelningen tio miljoner kronor vardera till de två spelarna från västra Sverige.

Bokas in för bankmöte
De bägge vinnarna kommer att bokas in för varsitt bankmöte.
- Det gör vi med alla som vinner fem miljoner kronor eller mer för att de ska kunna landa i sin nya tillvaro på ett bra sätt. För det allra flesta är det en stor omställning att helt plötsligt ha flera miljoner på kontot, säger Natalie Wallin.

100 000 kronor i Trissvinst till Uddevalla
Ännu mer spelpengar kom till Uddevalla på söndagsmorgonen då Dragan Marjanovic skrapade fram 100 000 kronor på Triss. Lotten hade han fått i alla hjärtans dag-present av sin fru.
Se Dragans vinstskrap i TV4:s Nyhetsmorgon:


---
Svenska Spel: Två nya Jokermiljonärer i Göteborg och Uddevalla

Svenska Spel: Tio kronor blev tio miljoner på Joker för Göteborg och Uddevallabo