måndag 13 april 2020

Nytt förlag när Uddevallabördiga Kicki Sehlstedt ger ut sin tredje roman

Karin Linge Nordh, publicistisk chef för skönlitteratur på Strawberry förlag (t v) och Kicki Sehlstedt.
Bild: Strawberry förlag

Nästa år ger Uddevallabördiga författaren Kicki Sehlstedt ut sin tredje roman, efter uppmärksammade Sweet Lolita och Oskuld. Även den nya boken kommer att delvis utspela sig  i Uddevalla.

Kicki Sehlstedt är utbildad kriminolog och har jobbat som journalist i 20 år, först på Aftonbladet och på senare år som producent för bland annat Brottscentralen och dokumentärserien Svenska fall. Genom karriären har hon bevakat mäns våld mot kvinnor, förtryck och kvinnors utsatthet.
Hon är född och uppvuxen i Uddevalla, precis som en av huvudpersonerna i hennes böcker, journalisten Aida Svantesson.

Byter förlag
Hennes tidigare romaner gavs ut av Piratförlaget, men hennes tredje bok utkommer istället på Strawberry förlag våren 2021.
- Jag vill ta mitt författarskap till nästa steg och känner att Karin Linge Nordh och Sara Lindegren har en enorm tilltro till mig och mina böcker. Det är roligt och energigivande att få en nystart och satsa vidare med Strawberry i ryggen. Med det sagt kommer jag alltid att vara jättetacksam mot Piratförlaget för att de trodde på mig och vågade satsa på mig som debutant, säger Kicki Sehlstedt i ett pressmeddelande.

Övergreppsanklagad politiker i centrum
Den kommande boken beskrivs som en kriminalroman mitt under #metoo-rörelsen och i centrum står mordet på en politiker som anklagats för övergrepp på kvinnor på ett anonymt instagramkonto.
Ytterligare en bok i serien planeras till 2022.
---