torsdag 23 april 2020

Junicupen ställs in - men datum redan klart för nästa år

Bild: Felix Blank/Pixabay

Kroppskultur ställer in årets Junicupen på grund av Corona-situationen. Årets turnering skulle ha blivit den 46:e upplagan av den klassiska handbollsturneringen för barn- och ungdomslag.

"Vi känner en stor sorg över att inte kunna få välkomna er till Uddevalla i sommar. Junicupen är och har länge varit en stark tradition bland handbollslag i såväl Sverige som övriga länder runtomkring oss. Men vi hoppas naturligtvis på en stor förståelse bland er utövare, föräldrar och ledare och vill därför istället hälsa er varmt välkomna tillbaka till Junicupen 2021", skriver föreningen.

"Tur att vi jobbat stenhårt med ekonomin"
- Det känns väldigt tråkigt, men det var ett lätt beslut för det känns inte som det fanns något annat alternativ, säger föreningens ordförande Pär Noord till P4 Väst.
- Men det blir en jättestor smäll ekonomiskt för oss. Det är tur att vi under två års tid jobbat stenhårt med ekonomin och idag har en stabil grund att stå på, säger Pär Noord.

Datum för nästa år klart
Årets turnering skulle ha spelats 14-16 juni. Datum för turneringen nästa år är redan bestämt: 18-20 juni. Lagen som varit anmälda till årets turnering kan välja mellan att flytta över sin plats till nästa sommar eller få anmälningsavgiften återbetald.
Junicupen hade cirka 3 000 deltagare och lika många åskådare förra året när 260 handbollslag deltog, skriver Bohusläningen.
---