söndag 19 april 2020

Gustavsdotter släpper femte delen i romanserie från Orust

Bild: Historiska Media

20 april släpper Uddevallaförfattaren Maria Gustavsdotter den femte boken i sin romanserie Prästdöttrarna, Agnetas bok. Huvudpersonen i denna del är Agneta, hushållerska i prästbostaden på Orust.

"Det är hårda tider i Sverige, med missväxt, krig och onaturligt kalla vintrar. I prästgården på Orust ryms dock heta känslor – Agneta är förälskad i Magnus Morlandeus. Han tycks besvara kärleken, men vad skulle hända om han får reda på att Agneta fött ett oäkta barn? Och kan hon avhålla sig från att leta reda på sin son?", skriver bokförlaget Historiska Media i sin presentation av boken.

Debuterade 2005
Maria Gustavsdotter debuterade 2005 som författare med "Från min syster Lovisa” och sedan dess har hon skrivit ytterligare 16 historiska romaner.
Till Bohusläningen säger Maria Gustavsdotter att det kommer att bli en sjätte och sista del i serien Prästdöttrarna.

TV-serie och bok som utspelar sig i Uddevalla
Till hösten ska Maria Gustavsdotter medverka i en SVT-serie och prata om Karin Månsdotter som hon skrivit om i boken "Karin Månsdotter: hans majestäts nådiga frilla". Hon arbetar även med en ny bok som kommer att utspela sig i Uddevalla, berättar hon för Bohusläningen.
---
Historiska Media: Maria Gustavsdotter