onsdag 12 februari 2020

Azelio invigde energilager i Åmål

Bild: Azelio

Under onsdagen invigde energiföretaget Azelio ett så kallat verifieringsprojekt i Åmål.
Installationen är identisk med den installation som finns placerad i en av världens främsta solparker i Ouarzazate i Marocko.

I Åmål har Azelio test- och utvecklingsverksamheten som optimerar systemen som nu börjat installeras på olika platser i världen. Produktionen sker i Uddevalla där företaget har lokaler hos Benders.

Lagrar förnybar energi
Azelio har utvecklat en lösning för att lagra förnybar energi och göra den tillgänglig dygnet runt i form av el och värme.
”Vi är mycket stolta över att få visa upp vår lösning som är en viktig pusselbit i den globala omställningen från fossilt till förnybart",  säger Azelios VD Jonas Eklind, i ett pressmeddelande.

Serieproduktion ska starta 2021
Azelio har under 2019 och inledningen av 2020 tecknat sju avsiktsförklaringar och kommer under första kvartalet av 2020 att inleda verifieringen av sin teknologi i Marocko. Verifieringsdata kommer sedan att kunna användas av kunder för att bland annat finansiera projekt med Azelios teknologi.
De första kommersiella installationerna planeras under slutet av 2020, följt av serieproduktion som startar i Azelios fabrik i Uddevalla under 2021, uppger företaget.
---