söndag 8 december 2019

Uddevallaläkare ger ut barnbilderbok


"Älgen Leif och musen Lola i Trollskogen" är första delen i en ny bilderbokserie för barn. Den är skriven av Marcus Lind, till vardags diabetesöverläkare vid NU-sjukvården/Uddevalla sjukhus och professor i diabetologi vid Göteborgs Universitet.

Leif är en stor, snäll och stark älg som hänger ihop med Lola som är världens smartaste mus. Lola och Leif hamnar ofta i spännande äventyr och försöker lösa problem med gemensamma krafter. I den första boken seglar de vilse i den bohuslänska skärgården och hamnar på Trollön, skriver Visto förlag i ett pressmeddelande.

Ska väcka intresse för geografi
Kommande böcker i serien om Älgen Leif och musen Lola äger rum på olika geografiska områden i Sverige och i andra länder. Tanken är att förutom själva äventyren väcka barnens intresse för geografi.

Illustrationer av Yvonne Karlsson
Marcus Lind har fyra barn och bor i Göteborg. Vid sidan av sitt arbete med diabetes tycker han mycket om att vara kreativ, skriver förlaget. Förutom att skapa målande berättelser för barn skriver han egen musik. Debutboken om Älgen Leif och musen Lola har han gjort tillsammans med illustratören Yvonne Karlsson.
---
NU-sjukvården: Marcus Lind ny professor i diabetologi