torsdag 12 december 2019

Kynningsrud bygger stommarna till ny skola i Arvika

Visionsbild av den nya högstadieskolan i Arvika.
Bild: Kynningsrud Prefab

Till skolåret 2021 ska en ny högstadieskola i Arvika stå klar. Projektets byggentreprenör Serneke Bygg AB har valt att ingå ett partneringsamarbete med Kynningsrud Prefab i Uddevalla, som ska utföra stomentreprenaden.

900 elever ska gå på den nya högstadieskolan som är en av Arvikas största satsningar hittills.
- Värmland är en av våra prioriterade hemmamarknader, så projektet med den nya skolan i Arvika är viktigt för oss, säger Kynningsryd Prefabs marknadschef Carl-Johan Appelberg i ett pressmeddelande.

"Proffsig stomentreprenör"
- Kynningsrud är en proffsig stomentreprenör med stor kapacitet. De har en väluppbyggd organisation och klarar av sådana här typer av projekt. Det känns spännande att nu se skolan börja växa fram, säger Fredrik Rydberg, projektchef Serneke Bygg AB.
I början av december påbörjade Kynningsrud Prefab montaget av stommarna till den första huskroppen, som väntas stå färdig till årsskiftet. I juni 2020 förväntas alla stommar vara levererade

Flera projekt vunna under 2019
Under 2019 har Kynningsrud Prefab vunnit ett flertal stora projekt, bland annat fyra nya skolor i Göteborg och utbyggnaden av Skaraborgs Sjukhus Skövde, som är företages största order hittills.
Serneke har tidigare arbetet med Kynningsrud Prefab i ett skolprojekt i Trollhättan.
---