måndag 2 december 2019

Italienskt bidrag vann arkitekttävling om UddevallaBilder från den digitala utställningen av tävlingsbidragen. Här delar av vinnande bidraget Jalla!:s skisser.

(Uppdaterad 3 december)
Det blev en grupp italienska arkitekter och stadsplanerare som tog hem segern när det gäller Uddevallas del av den europeiska arkitekttävlingen Europan 15. 

Tävlingen ger unga arkitekter möjlighet att vara med och utforma våra framtida europeiska städer. Temat för årets tävling var Den Produktiva Staden och Uddevalla deltog med bostadsområdena Dalaberg och Hovhult samt Bulid.

Bulid som mötesplats
Det vinnande bidraget heter Jalla! och innehåller en satsning på Bulid som mötesplats, berättar arkitekt Dimitris Vassiliadis på kommunen för Bohusläningen.
- Det är en bra blandning. Här ingår arkitektur och stadsbyggnad och de satsar på det sociala och miljön, säger Dimitris Vassiliadis till tidningen.

Redan träffat intressenter på Dalaberg
- Vi har under utställningsperioden haft en första presentation på jobbcenter i Dalaberg där vi träffat fastighetsägare, föreningar och andra intressegrupper. Nu hoppas vi på att kunna fortsätta förankra idéerna så att vi tillsammans kan utveckla Dalaberg och Hovhult i framtiden, säger Dimitris Vassiliadis på kommunens webbplats.

Elva bidrag om Uddevalla
Totalt elva bidrag om Uddevalla var med i tävlingen. Härnäst blir det prisutdelning den 16 januari då kommunen även får träffa de vinnande arkitekterna. Därefter är tanken att tillsammans med olika aktörer försöka förverkliga en del av idéerna. Kommunen är också fri att använda idéer och förslag som kommit in från tävlingen i eventuella kommande projekt.
---
Europan 15: The winners of this years site´s
UddevallaNyheter: Arkitektförslag för Dalaberg och Hovhult visas på nätet