torsdag 28 november 2019

Esporthall öppnar på Västerskolan

Bild: Pixabay.com

(Uppdaterad 2 december)
Uddevalla blir en av de första kommunerna att öppna en esporthall där unga kan mötas och spela tillsammans. 
En överenskommelse har tecknats mellan Uddevalla esportsförening och Uddevalla kommun som innebär att en esporthall öppnar i en byggnad på Västerskolan.

Esporthallen ska öppna under första halvåret nästa år. Den ska vara bemannad och öppen efter skoltid fem dagar i veckan för ungdomar från tio år och uppåt, skriver Uddevalla kommun på sin webbplats.

Föreningen står för drift och utrustning
I överenskommelsen står Uddevalla esportsförening för drift och datorutrustning och kommunen står för lokaler och projektmedel.

"Mycket stort intresse i Uddevalla"
- Esport är Sveriges och världens snabbast växande sport men det saknas mötesplatser. Det är en jättevinst om vi kan fånga upp de ungdomar som inte är aktiva i föreningslivet. Här i Uddevalla finns ett mycket stort intresse för esport och globalt spelar minst två miljarder människor tv- och datorspel, säger Karl Sergel från Uddevalla esportsförening.

Stort intresse från företag, föräldrar och ungdomar
Till Bohusläningen säger han att intresset för satsningen varit stort sedan den blev känd:
- Föräldrar och ungdomar har hört av sig för att säkra medlemskap och det är flera företag som vill hänga på. Om det här är försmaken kanske vi får köpa mer utrustning än planerat.
---