tisdag 9 juli 2019

Jula investerar tio miljoner i LifeClean

LifeCleans huvudkontor vid Fröland i Uddevalla.
Bild: LifeClean

Jula Holdingkoncernen investerar tio miljoner kronor i Uddevallaföretaget LifeClean International AB.

- Vi tror mycket på LifeClean och dess innovativa miljö-och hälsofrämjande produkter, det är den typen av företag som vi gärna är involverade i, säger Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare och koncernchef i ett pressmeddelande.

Medel mot resistenta bakterier
LifeClean har utvecklat ett patenterat desinfektionsmedel för att ta upp kampen mot dödliga resistenta bakterier, sporer och virus. Bolaget har på kort tid etablerat sig i Norden, Mellanöstern och Sydkorea. Produkten används inom vården, skolor, HORECA (Hotell Restaurang och Café) och matproduktion. Bolaget är nu även i en etableringsfas för bättre och säkrare fiskhantering i Norge.

Miljövänligare alternativ
LifeCleans produkt, som är vattenbaserad och biologiskt nedbrytbar, är ett miljövänligare alternativ till de medel som används idag, skriver Jula i pressmeddelandet.
- För oss innebär hållbarhet att vi hela tiden ska minska vårt klimatavtryck. Därför medverkar varje del av vår verksamhet till en långsiktigt hållbar utveckling genom resurseffektivitet och noggrannhet i de val vi gör. Vår investering i LifeClean är ett mycket bra val för en hållbar framtid, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

"Ser en del synergier mellan bolagen"
- Det är glädjande att Jula, ett svenskt starkt varumärke och innovativt bolag, uppmärksammar LifeClean International AB. Våra hållbarhetsmål och värdegrunder är liknande och vi ser en del synergier mellan bolagen, säger Thomas Lööw, VD LifeClean.
---