tisdag 12 februari 2019

Uddevallahem väljer Telenorbolag för bredbandstjänster

Foto: Odd Geir Malterud/Freeimages

Uddevallahem har valt Telenor-bolaget Open Universe som ny leverantör av bredbandstjänster. För hyresgästerna möjliggör det snabbare bredband, ökad valfrihet och på sikt fler tv-kanaler i grundutbudet.

Open Universe ska leverera en öppen och konkurrensneutral kommunikationslösning till Uddevallahems cirka 4 500 lägenheter.

"Öppna nät är framtiden"
- Att Uddevallahem väljer Open Universe som kommunikationsoperatör till sina boende är vi mycket glada för. Vi ser det som ett kvitto på att öppna nät är framtiden. Samhällets behov av data ökar konstant och att kunden ska ha valmöjligheten att kunna välja vilken tjänst och leverantör som helst och få en stabil och säker uppkoppling ska vara en självklarhet, säger Per Sjöberg, Head of Open Universe, på Telenor Sverige i ett pressmeddelande.

"Kommer att leverera det vi förväntar oss"
- Vi har genomfört en upphandling och är trygga med att Telenor som vann upphandlingen kommer att leverera det vi förväntar oss. För Uddevallahem är det viktigt att kunna erbjuda våra hyresgäster en trygg och stabil kommunikationslösning, som här också innebär att man kan beställa snabbare bredbandstjänster om man så önskar, säger Thomas Aebeloe, VD för Uddevallahem.
På sikt kommer det nya avtalet även att innebära fler tv-kanaler i hyresgästernas grundutbud, skriver Uddevallahem på sin webbplats.

Dosor i alla lägenheter byts ut
Under februari -maj kommer den dosa som fördelar ut bredbandstjänsterna i varje lägenhet att bytas. Jobbet kommer att utföras av Open Universe underleverantör och är kostnadsfritt för hyresgästerna, skriver Uddevallahem.
---