torsdag 3 januari 2019

Klartecken för nya lägenheter i Södergården

Illustration: Riksbyggen

Bygglovet för Riksbyggens nästa projekt BRF Guldpennan i Södergården (gamla Söderskolan) har nu vunnit laga kraft. Nu förbereder företaget för att starta försäljningen av lägenheter.

- Intresset för Brf Guldpennan är stort nu när vi kan dra igång försäljningen igen efter att bygglovsprocessen dragit ut på tiden. Vi är mycket glada över att bygglov nu är klart och vi kan fortsätta arbetet med detta efterlängtade projekt, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern, i ett pressmeddelande.

47 lägenheter
Brf Guldpennan består av 47 lägenheter i storleken två till fyra rum och kök. Inflyttningen är preliminärt planerad till sommaren 2021.
Det är den andra etappen som Riksbyggen uppför i Södergården. Den första etappen, seniorbostäder i Bonum Brf Guldstjärnan, tilldelades Uddevalla kommuns arkitekturpris 2017.

Inspiration från skoltiden
Att det en gång i tiden har varit en skola där de nya bostäderna nu byggs är något som tagits tillvara på vid utformningen av projektet, skriver Riksbyggen. Bland annat har den gamla skolklockan bevarats och innergården har inspirerats med teman från den tidigare skolgården.
---