onsdag 26 december 2018

Kärnfalk leder Karlavagnen från Uddevalla

Kim Kärnfalk och Stina Wollter.
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Det populära samtalsprogrammet Karlavagnen börjar sändas även på söndagar. Varannan vecka kommer det att sändas från P4 Väst i Uddevalla med Kim Kärnfalk som programledare.

Den före detta artisten och numera programledaren på P4 Väst ska turas om att sända programmet med konstnären med mera Stina Wollter, som sänder från Uppsala. 13 januari inleder hon och 20 januari är det dags för Kim Kärnfalks första sändning från Uddevalla.

"Världens bästa jobb"
Kim har dock hoppat in som programledare i Karlavagnen tidigare och vet vad som väntar:
- Karlavagnen är verkligen hela Sveriges radioprogram. Kloka lyssnare från norr till söder ringer in för att dela med sig av sina erfarenheter och åsikter. Och i studion står jag och omfamnar varenda en - jag har fått världens bästa jobb, säger Kim Kärnfalk i ett pressmeddelande.

Hela produktionen i Uddevalla
- Det är roligt att de flyttar hela produktionen till Uddevalla. Telefonslussen är här och Cecilia Läckberg blir producent. Det här är en egenproduktion kan man säga, säger Kim Kärnfalk i en intervju i Bohusläningen.

Mer om Kim Kärnfalk
Kim Kärnfalk vann 2001 Melodifestivalen med gruppen Friends och ”Lyssna till ditt hjärta”. 2008 utkom hennes självbiografi ”Mamma, mormor och jag”. Kim Kärnfalk har bland annat varit sidekick och programledare på Radio 1, programledare på P4 Stockholm samt hoppat in som programledare i Karlavagnen. Sedan januari 2017 är hon programledare på P4 Väst.
---