söndag 21 oktober 2018

Gustavsdotter flätar samman tiden i ny roman

Bild: Historiska Media.

"En sekund är jag evig" är namnet på Uddevallaförfattaren Maria Gustavsdotters nya historiska roman. Här blandar hon för första gången historisk tid med nutid.

- Den handlar om ett mor-dotter-förhållande och om vad som är viktigt i livet, sa Maria Gustavsdotter till Bohusläningen inför boksläppet på Bohusläns museum tidigare i höst.

Bibliotekarie från Uddevalla huvudperson
Den nya romanen berättar om bibliotekarien Birgitta från Uddevalla, vars öde genom en släktklenod sammanflätas med en skånsk bonddotter som tog värvning i Karl XII:s armé på 1700-talet.
– En sekund är jag evig är en både vacker och engagerande roman som ger liv åt två spännande kvinnliga livsöden, säger bokens förläggare Lena Amurén i ett pressmeddelande.

Historien ur ett kvinnligt perspektiv
Maria Gustavsdotter är 69 år och författare på heltid sedan 2001. Hon har gjort sig känd för att levandegöra historien utifrån ett kvinnligt perspektiv. Bland hennes tidigare böcker märks serien Prästdöttarna, som utspelar sig under svensk stormaktstid, och romanen Den gyllene hårnålen som är inspirerad av Cecilia Vasas livsöde.
---