tisdag 31 juli 2018

Springer 22 mil mot spädbarnsdöd

Patrik Jarnstam.
Foto: Jeanette Dahlström

2016 förlorade Patrik Jarnstam och sambon Jenny Mentzer sin ofödda dotter. 9 augusti springer Patrik in på Hafstens camping och avslutar därmed ett 22 mil långt insamlingslopp som startar från bostaden i Karlstad den 3 augusti.

- Jag vill uppmärksamma spädbarnsdöd och hur många som varje år mister ett litet barn. Vi är väldigt många som drabbas, vilket inte är inte känt. Vi måste kunna prata om det, och det här är mitt sätt att hjälpa till. Jag vill att pengarna går till forskning, för att hitta orsaker till varför barn dör, och att hitta åtgärder för att förhindra att fler dör, säger Patrik Jarnstam i ett pressmeddelande.

"Tacksamma och imponerade"
- Vi är otroligt tacksamma för, och imponerade av insatsen Patrik Jarnstam gör för att samla in pengar till Spädbarnsfonden. Vi ger stöd till drabbade föräldrar, verkar genom informationsspridning och ger medel till forskning för att förhindra att fler spädbarn dör, säger Malin Asp, ordförande i Spädbarnsfonden.

Årlig familjehelg på Hafsten
Målgången på Hafsten sker i samband med Spädbarnsfondens familjehelg som årligen hålls på Hafsten Resort. Deltagarna i familjehelgen kan springa med Patrik de sista 700 meterna in till målgången.
Patrik Jarnstam har tidigare erfarenheter från långdistanslopp som Ultravasan och Iron man triathlon. Han är löpcoach och driver Snorsportspodden, en podcast om inspiration till rörelse och hälsa.
---
> SVT Värmland: Förlorade sin dotter – springer för forskningen