söndag 6 maj 2018

Ljungskilebo släpper debutroman

Bild: Mondial förlag

"En dråplig roman om en arbetsplats de flesta av oss känner igen, vissa av oss bidrar till och många av oss betalar för."
Så beskrivs "Förvaltningen", debutroman från Ljungskilebon Jonas Hjalmar Blom.

Jonas Hjalmar Blom är leg. psykolog och har bland annat arbetat på Arbetsförmedlingen. "Alla eventuella likheter med verkligheten i hans skrivande är dock högst slumpmässiga", skriver förlaget Mondial i författarpresentationen.

Svängig bakgrund
I en intervju för Mitt Uddevalla berättar mångsysslaren Jonas Hjalmar Blom om en svängig bakgrund. Han kommer från Karlskoga och har bland annat bott i Hong Kong, Bristol, Stockholm och nu i Ljungskile.

"Stad med fantastiska möjligheter"
- I Uddevalla ser jag nu en stad, och ett område, med fantastiska möjligheter att leva ett gott liv. Fantastisk natur och närhet till lite större städer som Oslo och Göteborg. Och dessutom människor som har bra idéer och kämpar för att realisera dem, säger han till Mitt Uddevalla.

Debutromanen nyligen släppt
"Förvaltningen" har nyligen släppts på förlaget Mondial.
"På Förvaltningen förenas en grupp medarbetare med olika bakgrund, erfarenheter och syfte. Varje dag går de till jobbet och gör sitt jobb. Skrivandet av promemorior, kompetensutveckling, digitalisering, fördelningen av fruktkorgen, kaffemaskiner, översättningar till minoritetsspråk och inköp av konsulttjänster verkar dock överskugga kärnuppdraget vad är det de håller på med egentligen?", skriver förlaget i presentationen av romanen.
---