onsdag 18 april 2018

Uddevalla gymnastik och parkour Årets förening

Bild: UGP

Uddevalla gymnastik och parkour (UGP) har utsetts till "Årets förening" av Gymnastikförbundet Väst.

"Vi är mycket glada och stolta över våra ledare som uppmärksammas välförtjänt i Gymnastikförbundet Västs motivering till Årets Förening 2017. Stort tack till ledare och gymnaster", skriver UGP på sin webbplats.

Överraskades vid styrelsemötet
Det var vid måndagens styrelsemöte i UGP som distriktsförbundet kom på besök och meddelade den glada överraskningen. Prismotiveringen lyder:
"Uddevalla gymnastik- och parkourförening är en förening med många engagerade tränare som leder alla grupper vidare i sin utveckling. Uddevalla gymnastik- och parkourförening är en förening med stark gemenskap där de äldre gymnasterna är tydliga förebilder för de yngre."
Snabbast växande sporten
UGP bildades 2013 och har vuxit snabbt i takt med att parkoursporten blivit allt mer populär. Idag är det den snabbast växande sporten i Uddevalla, har Bohusläningen tidigare berättat.

Ledarpriset till hopprepsledare
Gymnastikförbundet Väst utser varje år Årets ledare och Årets förening. Nomineringarna inleddes i december, och redan för några veckor sedan tillkännagavs Årets ledare: Kajsa Lager Brink från hopprepsföreningen Athena IK i Borås.
---