fredag 20 april 2018

600 000 kronor till Uddevalla Sim

Foto: Dragan Sasic/Freeimages.com

Uddevalla Sim får 600 000 kronor av Thordénstiftelsen. Pengarna ska användas för att utveckla föreningens verksamhet när det gäller bland annat utbildning, träningsmöjligheter och simskolor.
Totalt delar stiftelsen ut 4,3 miljoner till ett 50-tal föreningar.

Genom en treårig överenskommelse får Uddevalla Sim större möjligheter för framförhållning och planering av sin verksamhet, skriver stiftelsen i ett pressmeddelande.
Föreningen och Thordénstiftelsen ska träffa en överenskommelse om hur satsningen ska utformas. Stiftelsen har i dagsläget liknande överenskommelser med Hälle IF (ungdomsakademi) och IK Rössö och har även gett ett treårigt bidrag till Uddevalla Konståkningsförening.

Bidrag till SM i friidrott och spel om Karl XII
Sammanlagt får ett 50-tal föreningar dela på 4,3 miljoner kronor, efter beslut vid Thordénstiftelsens sammanträde den 13 april. Några exempel:
  • IK Orient som arrangerar SM i friidrott får 200 000 kronor för 2018. Möjligheter ytterligare bidrag kan prövas när de budgetmässiga förutsättningarna har klarnat, skriver stiftelsen.
  • Stiftelsen avsätter 100 000 kronor för 2018-2020 för att stärka träningsmöjligheter med mera för friidrottare från föreningar i Bohuslän som bedöms ha möjlighet att nå topp-10 i SM.
  • Grebbestads IF får 500 000 kronor för att utveckla Siljevi IP till en anläggning som motsvarar dagens behov och önskemål, i första etappen en konstgräsplan.
  • Stenungsunds IF och Herrestads AIF får vardera 200 000 kronor för att utveckla främst sin ungdomsverksamhet.
  • 150 000 kronor går till Uddevalla hembygdsförening och Kungl Bohus Elfsborghs Caroliner för det spel om Karl XII:s död som planeras i Uddevalla i december.
  • Andra bidrag till kulturhistoriska insatser är Vikarvets museum i Lysekil, Föreningen L Laurin i Lysekil (reparation av m/s Harry), Tollar och Seiel på Smögen (nya spant på LL 667 Asta), Munkedals Jernväg (byte av bro) och skolfartyget T/S Brita i Uddevalla (skrovrenovering).
  • Föreningen Sportstugan får 150 000 kronor för byte av avloppsanläggning för Bjursjöstugan.
  • Uddevalla OK, Herrestads AIF och Uddevalla IS får 50 000 kronor till en ny orienteringskarta med lättillgängliga besöksmål, "Hitta ut".