lördag 17 mars 2018

Felix Beckeman blev Årets Postcyklist

Felix Beckeman tog emot priset Årets Postcyklist 2017 av PostNords representant Nizze Gustavsson.
Bild: Svenska Cykelförbundet

Felix Beckeman från Uddevalla CK har utnämnts till Årets Postcyklist 2017.
- Det känns jättekul att få det här priset! Det är andra gången som jag blir nominerad så jag blev jätteglad att över att vinna det i år, sa Felix Beckeman vid prisutdelningen i Jönköping nyligen.


Den andra vinnaren är mountainbikecyklisten Jennie Stenerhag, som bland annat vunnit Absa Cape Epic i Sydafrika. Hon befann sig i Sydafrika och fick vara delaktig i prisceremonin via Skype, skriver cykelförbundet i ett pressmeddelande.
Utmärkelsen delas ut av Svenska cykelförbundets huvudsponsor PostNord och består av en statyett och ett stipendium på 25 000 kronor till två vinnare (dam/herr).

Framröstad efter jurynominering
De två vinnarna har nominerats av en jury och sedan utsetts genom en webbomröstning. Så här lyder motiveringen till Felix Beckemans nominering:
" Under hela säsongen 2017 har Felix Beckeman visat att han hör hemma i världstoppen med att vara på pallen i samtliga deltävlingar av världscupen och en andraplats i totalen. Med karriärens bästa världscupsäsong i ryggen kan han nu även titulera sig världsmästare då han i Val di Sole tog VM-guld. Felix arbetar numera som cykeltränare på Hagströmska gymnasiet i Falun och är en fin förebild för yngre cyklister."
De övriga nominerade till priset var: Anna Beck (paracykel), Emilia Fahlin (landsväg), Hanna Nilsson, (landsväg) och Nadine Kåmark (trial), Tobias Ludvigsson (landsväg), Joacim Nymann (trial) och Henrik Marvig (paracykel).

Har delats ut sedan 1983
Årets Postcyklist instiftades 1983 av Postgirot Bank och hette ursprungligen Årets Postryttare. Inom varje cykelgren nomineras ett antal seniorcyklister av en arbetsgrupp bestående av representanter från Svenska Cykelförbundet och PostNord.

Fick Bohusläningens idrottspris
Felix Beckeman har i år även belönats med Bohusläningens idrottspris för sina framgångar under 2017.
---
> UddevallaNyheter: Felix Beckeman tog VM-guld
> Uddevallabloggen.se: Felix Beckeman nominerad till Årets cyklist