söndag 4 februari 2018

Kusligheter i staden berättas i ny skrift

Villa Elfkullen är ett av husen som bär på spökberättelser, och pryder omslaget på häftet från ABF.
(Uppdaterad 10 feb)
"Stadens fördolda agenda" är namnet på en ny skrift från ABF i Uddevalla. I den berättas om mystiska händelser och olika kusligheter som Uddevallabor varit med om.

Vambola Kallaste i Uddevalla varvs- och industrihistoriska förening skriver om häftet på Uddevalla industriblogg. Han berättar om en spöklik händelse han varit med om i Orients gamla klubbhus på Edingsvägen. Genom Arno De Cloux på ABF i Uddevalla fick han veta att flera som vistats i detta hus upplevt liknande saker.

"Uppe för att kolla sängen"
"Jag tror att stegen hörde till Georg Falkheden som hade byggt huset en gång i tiden. Han var nog uppe för att kolla om hans säng var kvar i rummet och vilka som huserade i huset", skriver Vambola Kallaste på bloggen.

20 berättelser från Uddevallabor
Arno De Cloux är husvärd och vaktmästare på ABF i Uddevalla, och har även varit sportskribent i olika lokaltidningar.
- Jag har tillsammans med ABF:s Susanne Kellerman och Bo Olsson samt verksamma i ABF-gruppen No Limits under några års tid samlat på spökhistorier som över 40 Uddevallabor har berättat. Vi valde att publicera ett 20-tal historier, sammanvävda med en del tidigare dokumenterade lokalhistoriska beskrivningar, säger Arno de Cloux till UddevallaNyheter.

"Gula Villan på Emaus häftigast"
- Villa Elfkullen är det mest omtalade huset i detta sammanhang, men Gula Villan på Emaus är nog det häftigaste stället. Om det huset finns mycket kusligheter att förtälja, säger Arno de Cloux och berättar att en uppföljare till häftet redan diskuteras.
Häftet finns att köpa på ABF:s kontor på Junogatan 8, och kommer även att finnas att låna på Stadsbiblioteket.
---