fredag 10 november 2017

Två års fängelse för våldtäkt i garage

(Uppdaterad)
Två års fängelse och skadestånd på 102 400 kronor. Det blev domen för en man i 30-årsåldern  för våldtäkten i ett cykelgarage i staden tidigare i år.

Våldtäkten inträffade efter att kvinnan i 25-årsåldern varit på krog och efterfest med en vän. Mannen  kom till hennes hus i bil, och deras möte slutade med att hon drogs ner i källaren i huset och våldtogs.
Kvinnan hade avvisat mannen på en krog några år tidigare, skriver Bohusläningen.
Med hjälp av vänner och sociala medier kunde kvinnan identifiera gärningsmannen, som hävdat att de hade sex med varandra frivilligt.

"Helt oförenliga uppgifter"
Flera vittnen stödjer kvinnans berättelse. Tingsrätten tycker att hon varit konsekvent i sin berättelse hela tiden, medan mannen enligt rätten lämnat helt oförenliga uppgifter under förundersökningen.
Mannen säger att de hade sex i cykelgaraget och inte i hennes lägenhet eftersom kvinnans hund var aggressiv och ville bita honom - något tingsrätten tycker låter osannolikt, berättar P4 Väst.

Kommer förmodligen att överklagas
Mannens advokat Bo Hallberg säger till GT/Expressen att fredagens dom med största sannolikhet kommer att överklagas:
- Min klient var så klart väldigt upprörd. Han är, och har hela tiden varit, av uppfattningen att det som hände, hände av båda parter frivilligt, säger Hallberg till tidningen.
---