lördag 7 oktober 2017

Smyckekonstnär från Uddevalla i internationell utställning

Halsband av Li Liang. Foto: Li Liang

Li Liang från Uddevalla är en av 15 smyckekonstnärer från Sverige som deltar i den internationella utställningen The 6th European Triennial of Contemporary Jewellery i staden Mons, Belgien.

På plats visas objekten från Sverige tillsammans med smyckekonst från Belgien och Frankrike.
- Det här är ett fantastiskt sammanhang för konstnärerna att visa vad den samtida smyckekonsten tillför i form av tankeprocesser, skönhet och kreativitet. Sverige får därtill tillfälle att möta två andra stora länder inom detta spännande konstområde, säger i ett pressmeddelande Maria Nordström, projektledare på Konsthantverkscentrum och organisatör för den svenska delen av smycketriennalen.

På turné efter utställningen
The 6th European Triennial of Contemporary Jewellery arrangeras av WCC Belgique Francophone, en medlemsorganisation för samtida konst i Belgien.
Transportlådorna med smyckekonsten från Sverige är nu på väg till Mons i Belgien. Den 28 oktober öppnar utställningen och pågår till den 4 februari 2018 för att därefter gå på turné till de medverkande länderna Sverige och Frankrike.
Curator för den svenska delen av utställningen är Sofia Björkman, smyckekonstnär och ägare av galleri Platina, Stockholm. Samordnare av den svenska delen av utställningen är Stiftelsen Konsthantverkscentrum i Stockholm.

Välkomnades till Uddevalla 2010
Li Liang kom till Sverige för sex år sedan från staden Guangzhou i södra Kina, vilket Bohusläningen tidigare berättat i samband med att hon välkomnades som Uddevallabo vid en ceremoni på nationaldagen 2010. Hon har tidigare arbetat som TV-reporter i sitt hemland och i Sverige studerat vid Stenebyskolan i Dals Långed och vid Högskolan för design och konst vid Göteborgs universitet.
---