lördag 9 september 2017

"Ursäkta oss" får sin urpremiär i Uddevalla

Khamlane Halsackda. Foto:Alexis RodriguezDansnät Sveriges samproduktion "Ursäkta oss" ska turnera över hela landet i höst. Bakom verket står koreografen Khamlane Halsackda som bland annat jobbat med artister som Kylie Minogue och Christina Aguilera samt varit koreografiassistent för filmen ”Harry Potter och den flammande bägaren”.
Urpremiären sker på Regionteater Väst i Uddevalla den 13 oktober.

Platsen i föreställningen är en SFI-lektion.Ursäkta oss beskrivs av Regionteater Väst som "en skruvad och humoristisk dansperformace; en totalupplevelse som tvingar dig att möta dina egna föreställningar om identitet, samhörighet och integration."

Träffade över 870 SFI-studenter
Till grund för föreställningen ligger en förturné under våren där teamet bakom uppsättningen träffade över 870 SFI-studenter (Svenska För Invandrare) som delade med sig av upplevelser och tankar i såväl samtal som djupintervjuer.
Utöver mötena har Khamlane nåtts av hundratals vykort med svar på frågor som Khamlane ställt till det svenska folket. Nu ska samtliga berättelser och vykortssvar samlas ihop, inspirera och skapa ett nytt verk med premiär den 13 oktober på Regionteater Väst i Uddevalla, berättar Dansnät Sverige i ett pressmeddelande.
---
> Landets Fria: Föreställning om att förstå och bli förstådd
> Bohusläningen: Deras upplevelser översätts till dans