tisdag 6 juni 2017

Succémässa utökar och arrangerar SM

Bild: Freeimages.com/Patrizio Martorana(Uppdaterad 15 aug)
Mat- och lantbruksmässan MatJordens dag på Gullmarsberg säteri förra året blev en stor framgång både publik- och branschmässigt. I år utökas mässan till två dagar och dessutom anordnas SM i plöjning i anslutning till evenemanget.

2016 lockade mässan cirka 6000 besökare under en dag då även ett DM i plöjning arrangerades. I år kommer Plöj-SM 2017 att gå av stapeln på mässområdet vilket gör att arrangörerna räknar med drygt 15000 besökare.

Mötesplats och familjeevenemang
MatJordens dag är en mötesplats för lantbruk, livsmedel och lokal produktion, och samtidigt ett familjeevenemang med aktiviteter av olika slag. Dagarna är ett samarbete mellan lantbrukare, maskinhandlare, råvaruhandlare, livsmedelsproducenter, livsmedelshandeln, skog och trädgårdsnäringen i Sverige.

Utställare bjuds in
Evenemanget äger rum 16-17 september, med en särskild branschdag den 15 september. Arrangörerna har nu börjat bjuda in utställare.
MatJordens dag arrangeras av Matjorden i Sverige AB, BMK Uddevalla och Gullmarsberg säteri.
I samarbetet deltar även Ica-handlare, Citygross, Lantmännen maskin, Swedish Agro, Svenska John Deere, LRF, Stampen och Mix Megapol.

Prisbelönta deltagare
I år finns bland annat Sjömagasinet och Gustav Trägårdh på plats, lika så Kai Meyer som har arbetat som kock på två restauranger med Michelin-stjärnor: Michel Sarrans restaurang i Toulouse och Krogs Fiskerestaurang i Köpenhamn. Prisbelönta Salt & Sill Restaurang med kommer också finnas på plats, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.
---
Annons: