söndag 15 januari 2017

Ljungskile-dotter blir teaterchef i Halmstad

Bild: Destination HalmstadLjungskile-bördiga Lina Siljegård har utsetts till chef för Halmstad Teater.
Lina Siljegård arbetar sedan 2012 inom Destination Halmstad, och har bland annat ett förflutet som snowboardproffs.

– Det känns stimulerande och spännande. Jag har så många idéer, men man får börja med en i taget, säger Lina Siljegård till SVT Nyheter Halland.
I Halmstad har hon lett projektet ”Golfhuvudstaden”, som bland annat resulterade i att Halmstad förra året utsågs till Sveriges bästa golfstad av Svensk Golfs läsare.

Tidigare tillförordnad chef
Sedan maj 2016 har Lina Siljegård varit tillförordnad chef på Halmstad Teater. Hennes uppdrag som ny fast chef blir nu primärt att utveckla Teatern utifrån direktiv som beslutats av Halmstads kommunfullmäktige. Mycket av arbetet ska riktas mot barn och unga.
- Man kan konstatera att Lina inte har en kulturell bakgrund och det har vi inte heller sökt. Vi får en person med en bred kompetens kring utveckling, organisation och ledarskap, säger Johan F. Lundberg som är vd för Destination Halmstad i ett pressmeddelande.

Landslagsåkare i snowboardcross
Lina Siljegård är född 1977 och ursprungligen från Ljungskile. Innan hon kom till Halmstad arbetade hon under åtta år inom Ikea i olika ledande befattningar.
Hon är utbildad civilingenjör i industriell ekonomi på Chalmers Tekniska Högskola och har även läst nationalekonomi på Göteborgs Universitet.
Lina Siljegård har även ett förflutet som landslagsåkare i snowboardcross.
– Ja, det är lite udda kanske! Jag körde min sista världscuptävling 2005, och låg som bäst rankad tvåa i världen, berättar hon för SVT Halland.
---
> Destination Halmstad: Lina Siljegård är ny chef för Halmstads Teater
> SVT Halland: Tidigare snowboardproffs blir ny teaterchef i Halmstad
> Egmont: Halmstad utsedd till Sveriges bästa golfstad

Annons: