söndag 23 oktober 2016

Dubbla tävlingar på Herrestadsfjället


Lördag 5 november blir det dubbla löparfester på Herrestadsfjället. Då arrangerar Uddevalla orienteringsklubb (UOK) dels anrika orienteringstävlingen Uddevallatrofén, dels för andra året terränglöpningen X-trail.

- Förra året sprang 270 personer orienteringstävlingen och 80 trailen. I år är det redan 80 anmälda till X-trail, så vi hoppas att det ska bli några fler i år, säger Agneta Erikson i arrangörsklubben till UddevallaNyheter.
I Uddevallatrofén tävlar orienterarna i tvåmannalag, patruller, som kan bestå av  löpare från olika klubbar. Banlängderna varierar mellan 4 och 14 kilometer. Årets upplaga av tävlingen blir den 28:e i ordningen.

"En naturupplevelse utöver det vanliga"
I X-trail springer man ensam eller i par längs en bana i relativt tuff terräng, antingen 8 kilometer eller 14 kilometer.
"Vi lovar att du kommer bli blöt, lerig, trött och få en naturupplevelse utöver det vanliga!" skriver UOK på sin webbplats.

Äventyrsbana för barn
Nytt för i år är att det även finns en äventyrsbana för barn upp till tolv år, med olika utmaningar längs banan. Här kan man springa själv eller i lag om fem.
---
> Uddevalla orienteringsklubb: Uddevallatrofén 2016
> Uddevalla orienteringsklubb: Uddevalla X-trail 2016
> Uddevallatrofén på Facebook
> Uddevalla X-trail på Facebook