tisdag 12 juli 2016

Frida Öhrn huvudakt på årets Elinorspelen

Foto: Nette Sandström/Creative Commons

(Uppdaterad 8 aug)
Sångerskan Frida Öhrn blir huvudakt på festivalen Elinorspelen som äger rum 12-13 augusti på Skälebacken i Bokenäset.
Efter flera hitlåtar, uppmärksammande musikaliska samarbeten och medverkan i Melodifestivalen gör hon nu en sommarturné som soloartist under namnet Öhrn.

Frida Öhrn har gjort sig ett namn i grupper som Oh Laura och Cookies n Beans. Med Oh Laura hade hon en storhit med  Release Me 2007. Hon medverkade senast i Melodifestiven 2013 med Cookies n Beans, och har sjungit med bland andra Peter Jöback och Bo Sundström från Bo Kaspers orkester.
I vintras kunde vi se henne på TV i "Så ska det låta", i samma lag som Uddevallasonen och Youtube-stjärnan Daniel Norberg.

"Passar in i Elinorspelen"
Öhrn är en riktigt tung bokning för arrangörerna av Elinorspelen.
- Huvudfokus har ända sedan första festivalen 2009 varit att boka artister och band som passar in i Elinorspelens image, känsla och atmosfär. Frida utstrålar detta och mycket mer därtill, säger Julia Skälegård i arrangörsgruppen till UddevallaNyheter.

Etablerad artist som huvudakt
- De senaste åren har vi valt att satsa på en mer etablerad artist som festivalens huvudakt, som exempelvis David Urwitz, Ida Redig och DLK. Denna satsning ihop med en målsättning att övriga bokningar ska bestå av 50/50 lokala band och up and coming-artister anser vi levererar en go´ helhet, säger Julia Skälegård.
Öhrn är den 14:e bokningen hittills som Elinorspelen har tillkännagett till årets festival.
---
> Elinorspelen: Fjortonde bandsläppet
> Headstomp Productions: Öhrn
> Tidigare inlägg om Elinorspelen
8 aug:
> Uddevalla kommun: Elinorspelen 12-13 augusti