lördag 4 juni 2016

Ny studio ger P4 Väst teknisk tätplats

SR:s VD Cilla Benkö. Bild: SR
Europas modernaste radiostudio finns i Uddevalla.  På onsdagen invigde P4 Väst sin nya studio med helt ny teknik.
- Det här är ett tekniksprång som är något av en revolution i hur vi kommer att jobba med radio, säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö till Uddevalla-Posten.

P4 Väst har sedan en tid varit utvald som pilotstation för att bygga framtidens radiostudio, berättar P4 Väst.
Programledarna styr nu sina sändningar med så kallade touchscreens (pekskärmar). Det blir också lättare att sända från andra platser än i studion.
Tekniken innebär att reportern ute på fältet kan styra tekniken utan att någon behöver finnas inne på stationen, berättar Uddevalla-Posten.

VD: "Kommer att utveckla vår journalistik"
-- Det här ser fantastiskt bra och enkelt ut, och jag vet att det här är frukten av stenhårt jobb av en massa människor. Och den här tekniken kommer att utveckla vår journalistik, sa Cilla Benkö när hon förrättade invigningen.
- P4 Väst i Uddevalla har tillsammans med Borås legat sist i förändringen av tekniken på våra 25 lokalradiostationer, men i och med detta har man intagit en förstaplats, säger Cilla Benkö till Uddevalla-Posten.

Utrustning flyttas till Göteborg
Förändringen innebär också att datorer och sändningsutrustning inte behöver finnas på alla stationer. Utrustningen i Uddevalla, Skövde och i Sjuhärad slopas och kommer att placeras i Göteborg, skriver Uddevalla-Posten.
---
> P4 Väst: P4 Väst – nu modernast i Europa
> P4 Väst: Här invigs framtidens studio hos P4 Väst
> P4 Väst: Historisk sändning från P4 Väst
> Uddevalla-Postens e-tidning