fredag 29 januari 2016

Uddevalla-duo åter i Ninja Warrior


Klipp från förra årets Ninja Warrior-säsong på Kanal 5.

(Uppdaterad 17 feb)
Den 4 februari startar andra säsongen av hinderbanetävlingen Ninja Warrior på Kanal 5. Även i år deltar parkour-killarna Nathaphon Sermjan och Oskar Örn från Uddevalla.

Nathaphon Sermjan
Oskar Örn. Foton: Johan Halsius/Kanal 5
Det är dags för en ny omgång toppatleter att ta sig an världens svåraste hinderbana.
Av drygt 2000 tävlande på fem svenska orter lyckades 150 ta sig till de sista kvalificerande tävlingarna: parkourproffs, elitgymnaster, äventyrare, kampsportare och många fler.
Fjolårets vinnare, finansmannen Alexander Mars från Stockholm, är en av flera deltagare som är tillbaka för att återigen försöka besegra finaltornet Midoriyama.

Kvalificeringstävling i Göteborg
Uddevallaborna Nathaphon Sermjan och Oskar Örn deltog bägge förra säsongen. I den nya säsongen medverkade de vid kvalificeringstävlingen i Göteborg. Hur det gick där kan vi se i det tredje avsnittet, som sänds den 18 februari kl. 20.00
Både Oskar och Nathaphon är meriterade parkour- och freerunning-utövare med bland annat en andra- respektive fjärdeplats i freerunning-SM på meritlistan.

Startade i Japan
Ninja Warrior  startade i Japan 1997 på kanalen TBS och spred sig sedan till USA. Trots att tävlingarna har pågått i 18 år är det bara sex personer någonsin som klarat hela banan, fyra från Japan och två från USA.

Källor:
> Kanal 5: Tuffare, starkare, hårdare: tittarfavoriten Ninja Warrior Sverige är tillbaka
> Bohusläningen: Oskar SM-tvåa i parkour
> Kanal 5: Nu är det dags: de västsvenska atleterna intar hinderbanan
Ninja Warrior leds av Karin Frick, Adam Alsing
och Mårten Nylén. Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5