lördag 2 januari 2016

Två priser till terapihunden Selma

Selma har under 2015 blivit diplomerad terapihund. Bild: Nytida


Terapihunden Selma och hennes förare Sanna Ericsson från Uddevalla har fått företaget Nytidas hederpris för kvalitet 2015.
Selma fick nyligen också ett hederspris i kategorin Årets sociala tjänstehund 2015 av Svenska Kennelklubben, skriver Nytida i ett pressmeddelande.

Nytida är ett företag som arbetar med stöd till barn, unga och vuxna med medicinsk eller social funktionsnedsättning.
Tillsammans med Sanna Ericsson åker Selma runt till Nytidas verksamheter i Västsverige och sprider glädje till boende på gruppbostäder och deltagare i daglig verksamhet.

Prismotiveringen:
"Terapihunden Selma med hundförare Sanna Ericsson har på kort tid blivit ett positivt och mycket uppskattat inslag i vardagen. Både Selma och Sanna bidrar med stort engagemang till att öka motivation, livskvalitet och glädje hos våra kunder."

Glädje men även förbättrad livskvalitet
- Två gånger i veckan träffar vi en kvinna med bipolär sjukdom. Vi har träffat henne sedan februari. Personal ser tydligt genom dokumentation att Selmas besök bidrar till en klart jämnare sinnesstämning. Vid behovs-medicin har kunnat reduceras ett flertal gånger, berättar Sanna Ericsson i pressmeddelandet som ett exempel på den förbättrade livskvalitet som Selma kan bidra till.

Källa:
> Nytida: Två hederspriser till Sanna och terapihunden Selma

Läs även:
> Selma på Facebook
> Tidigare reportage i Bohusläningen: När Selma kommer blir det fest
> Tidigare reportage i Hallands Nyheter: Terapihunden gör succé i Falkenberg