lördag 31 oktober 2015

Läderföretag kan få Samhall-pris

Företaget Nordic Leather Group AB i Uddevalla har gått till regionfinal i Samhalls tävling Visa vägen, i kategorin Årets arbetsgivare. Företaget kan nu gå till riksfinal den 18 november vid en gala ledd av artisten Niklas Strömstedt.

Visa vägen-priset har delats ut sedan 2008. Det går till den arbetsgivare samt den eldsjäl som under året har gjort mest för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

TV-sänd finalgala
Bland 30 finalister ska nu vinnare utses från Norrland, Svealand och Götaland. Dessa får sedan tävla om det nationella Visa vägen-priset på en gala på Södra Teatern i Stockholm den 18 november, som TV-sänds av Aftonbladet.
Galan samlar de tyngsta beslutsfattarna inom svensk arbetsmarknad och bjuder också på uppträdanden och föredrag av talare som Gunhild A. Stordalen och Christer Fuglesang, skriver Samhall i ett pressmeddelande.

Lokaler hos Benders
Nordic Leather AB tillverkar skärp, livremmar och allehanda skinnprodukter åt modeindustrin, och har sina lokaler hos Benders  på varvsområdet. I april i år sysselsatte företaget 50 personer.

Källor:
> Samhall: De gick till final i Visa vägen-priset
> Bohusläningen: Industri med många klassiska handgrepp (publ 15 april)

Läs även:
> Nordic Leather Group - webbplats