fredag 5 juni 2015

60 mil på tandemcykel för Nepal

Anton Widlund på den tandemcykel som han och kompisen Pascal Hansson kommer att cykla 60 mil på för Nepal.
Bild: PMU(Uppdaterad 19 juni)
Anton Widlund, 22, och hans kompis Pascal Hansson, 24, ger sig på måndag 8 juni ut på en 60 mil lång resa på tandemcykel mellan Uddevalla och Stockholm för att samla in pengar till jordbävningsdrabbade invånare i Nepal.

- Behoven är enorma i landet och vi vill förlänga livslängden på en fråga som redan börjar försvinna i media, säger Anton.
Från början var det ett nyårslöfte som Anton gav sig själv. Att avverka 60 mil på tandemcykel från hemorten Uddevalla till Stockholm skulle bli en kul och annorlunda grej att göra. Men ett halvår som praktikant för Pingsmissionens Utvecklingssamarbete (PMU)  i Kenya har också gett honom insyn i hur det är att ha det riktigt svårt, och både han och kompisen Pascal Hansson, 24 år, ville samtidigt göra något meningsfullt för andra.

PMU Second Hand i Uddevalla stöttar
Killarna räknar med att vara framme i Stockholm den 17 juni. De ska bland annat vara med vid Vätternrundan samt ordna grill- och brännbollskvällar.
- Vi har startat en egen insamling via PMU:s hemsida och längs vägen kommer vi att göra oss hörda via sociala medier, tidningar och radio, samt prata med de människor vi möter och uppmana dem att stötta Nepal. Sen samarbetar vi med PMU:s second hand-butiker, och PMU Second hand i Uddevalla har redan lovat att matcha allt vi samlar in upp till 15 000 kronor, berättar han.

Källa:
> PMU - läs pressmeddelande

19 juni:
> Bohusläningen: De har trampat ihop 39 300 kr till Nepal (publ 17 juni)