söndag 15 maj 2022

Dregen leder OCR- och rockfestival på Backamo

Hinderbanelöpning och högklassig hårdrock till förmån för organisationer som jobbar mot självmord och psykisk ohälsa. Det blir det under "Rock ´n Run OCR 2022" på Backamo 19-20 augusti, och konferencier för arrangemanget blir ingen mindre än svenske rockikonen Dregen.

Dregen sittande på golvet, han röker och är omgiven av gitarrer.
Dregen
Bild: Pressbild

Bakom arrangemanget står bland andra Military Fitness Sweden som ofta arrangerar hinderbanetävlingar (OCR) på Backamo. Evenemanget "Rock ´n Run OCR 2022" sträcker sig över två dagar fyllda med hårdrockspelningar och med möjlighet för besökarna att också delta i hinderbaneloppet.

"Kultur och aktivitet är viktiga grunder för bättre hälsa och ett berikande funktionellt liv, därför kopplar vi nu på en rejäl dos med energifull rockmusik i ny form", skriver Military Fitness Sweden på sin webbplats:

"Med Rock ´n Run vill vi synliggöra dem som har det tufft mentalt och inte riktigt orkar med. Vi ge alla som på olika sätt är drabbade en ´osynlig hand´ i ryggen och med denna bidra med kraft och hopp. Många fler än vi tror har det jobbigt med sin psykiska hälsa och har svårt att ta sig vidare utan tillräckligt stöd."

Dead by April huvudakt
Huvudakt bland artisterna blir Göteborgsbandet Dead by April, som blev kända för en bred publik när de 2012 kammade hem en sjundeplats i Melodifestivalen med låten Mystery. Det var samma år som Loreen vann både svenska Melodifestivalen och sedan hela Eurovision-tävlingen. Samma år vann Dead by April även en Rockbjörn som Bästa hårdrock/metal.

Bland övriga klara band finns bland andra Uddevallabanden Electric Hydra och Black House Hill.

Porträttbild av Dregen
Dregen
Bild: Pressbild

Profil i Backyard Babies och Hellacopters
Karismatiske rockveteranen och gitarristen Dregen är medlem och profil i två av landets största rockband, Backyard Babies och Hellacopters, bägge även med stora internationella framgångar. Hellacopters är just nu aktuella med turné och nya albumet Eyes of Oblivion.

Dregen lämnade Hellacopters 1998 till förmån för Backyard Babies och ersattes då så småningom av Uddevallas gitarrhjälte Robert "Strängen" Dahlqvist, som tragiskt gick bort 2017.

Dregen kom tillbaks till Hellacopters när bandet återförenades 2016. Han har under senare år också ägnat sig åt måleri och möbeldesign, och har även det egna öl-märket Riff.
---