lördag 6 oktober 2018

Youtube-stjärnor marknadsför nytt gymnasium

Nattid & Jacob
Bild: Folkuniversitetet

Nästa år öppnar Folkuniversitetet en helt ny gymnasieskola i Uddevalla. Den ska ligga mitt i stan på Kungsgatan 12, och ska marknadsföras av Youtube-stjärnorna Natti & Jacob.

Skolinspektionen gav förra året Folkuniversitetet tillstånd att starta gymnasieskolor i Varberg och Uddevalla. Programmen i Uddevalla blir Natur, Natur och samhälle, Samhäll, och Samhäll Beteendevetenskap.

Kommer till Öppet hus

Nu inleds marknadsföringen av den nya skolan och till sin hjälp tar Folkuniversitetet Youtube och Youtubestjärnorna Natti & Jacob - Nathalie Danielsson och Jacob Öman. De bägge kommer också till ett Öppet hus som Folkuniversitetet ordnar i Uddevalla den 22 november.

Upplever skolan förr i tiden
Kampanjen för de nya skolorna är döpt till Old Schooling It.
- Old Schooling It bygger på att Natti och Jacob upplever hur det var att gå i skolan förr i tiden. På ett underhållande sätt visualiserar vi kontrasten till de moderna gymnasieskolor som Folkuniversitetet nu startar, säger Johan Andersson, Creative Director på Profil Kommunikation, i ett pressmeddelande.

Många följare i sociala medier
Natti och Jacob har hundratusentals följare på till exempel Youtube, Instagram och Snapchat. Natti är även känd från ”Sommaren efter nian”, en egen programserie på SVT, och har jobbat med stiftelsen Friends som har i uppdrag att stoppa mobbning i skolor och idrottsföreningar.
Old Schooling It har premiär den 21 oktober.
---
> Folkuniversitetet: Folkuniversitetet startar gymnasieskolor i Uddevalla och Varberg